Всупереч бану. Власник TikTok розробляє китайський аналог Clubhouse
Caixin Global

Китайська IT-компанія ByteDance, яка володіє соцмережею TikTok, розробляє аналог голосової мережі Clubhouse для китайського ринку. Про це з посиланням на джерела повідомляє Reuters.

Зі стрімким зростанням популярності Clubhouse в Китаї з'явився приблизно десяток його клонів. Ця мода лише посилилася після того, як Clubhouse заборонили в Китаї на початку лютого.

Влада вважає, що китайські користувачі обговорювали занадто «чутливі» теми — в тому числі «табори перевиховання» в Сіньцзяні й незалежність Гонконгу.

Під впливом Clubhouse компанія Xiaomi переробила свій додаток Mi Talk. Але в Китаї розробляють ще схожі соцмережі.

Проект ByteDance зі створення «китайського Clubhouse», якщо вірити джерелам, зараз знаходиться на початковій стадії.

Мода на Clubhouse

Clubhouse («Клабхаус») — це соцмережа, запущена в квітні 2020 року на iOS розробниками програмного забезпечення Alpha Exploration Co. Основний формат соцмережі — голосове спілкування. Учасникам доступні безліч клубів і віртуальних кімнат з бесідами на різні теми.

Приєднатися до соцмережі можуть користувачі iPhone за запрошеннями від інших учасників.

На тлі ажіотажу навколо Clubhouse по всьому світу стали з'являтися конкурентоспроможні аудіододатки. Придивляються до формату й популярні соцмережні фірми-гіганти. Так, Facebook оголосив про розробку власного продукту, націленого на конкуренцію з Clubhouse.

У лютому 2021 року американський підприємець-винахідник Ілон Маск запросив для бесіди в Clubhouse президента РФ Володимира Путіна. У Кремлі пропозицію назвали цікавою.

Як ми писали раніше, команда популярної платформи мікроблогів Twitter почала тестувати на невеликій групі користувачів новий сервіс — голосові чати під назвою Spaces.

Читайте огляд Chas News, чи можливо за допомогою Clubhouse впливати на лідерів думок і залучати електорат.

Clubhouse минулого. Про що могли розповісти Цицерон, Грушевський, Черчилль та Хрущов