Жорсткий локдаун запровадять, якщо ситуація з COVID-19 в Україні погіршиться — речниця Зеленського
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський спільно з урядом запровадять жорсткий локдаун, якщо у країні погіршиться епідемічна ситуація.

Про це прессекретар гаранта Юлія Мендель розповіла в коментарі «Українській правді».  

«Розвиток подій залежатиме від епідеміологічної ситуації. Президент, Офіс президента та уряд зробили усе можливе, щоб підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій. Серед іншого, звісно, розглядалася можливість локдауну, якщо ситуація з поширенням інфекції погіршиться», — каже речниця президента.

За її словами, Зеленський розглядає локдаун як «крайній захід для покращення епідеміологічної ситуації». Мендель додала, що держава допоможе бізнесу у сферах адміністративній та оподаткування.

Головну ялинку столиці «запалять» в онлайн-режимі і можуть відгородити «карантинним» парканом

Прессекретар говорить, що найбільш незахищеним верствам покриють частини зарплат, а також нададуть соціальні виплати, кредитні канікули, дешеві кредити тощо.

Передісторія

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Він діє з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Під час дії карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Раніше очільник МОЗ заявив, що міністерство вимагатиме запровадити повний локдаун при 30 тис. хворих на COVID на добу.

Chas News повідомляв, що жорсткий локдаун в Україні може розпочатися вже з 1 грудня. 

Аваков виступив за введення локдауну в Україні «якомога швидше» й на три-чотири тижні