Яка тварина є символом 2023 року

За кілька місяців більшість країн зустрічатиме прихід Нового року. Цьогоріч святкування припаде у ніч з суботи (31 грудня 2022) на неділю (1 січня 2023).

Яка тварина символізує 2023 рік і що вона означає 

Символ 2023 року за східним календарем — Чорний Водяний Кролик або Кіт. 

Така дуальність пов'язана з тим, що у Південно-Східній Азії та Китаї астрологи ведуть різні календарі. У Китаї символом цього року є Кролик — символ довголіття, жвавості та біганини, а у В'єтнамі — Кіт. Втім, традиційно прийнято користуватись саме китайським календарем. 

Зазвичай роки Кролика наповнені непередбачуваними подіями та карколомними поворотами. Підлаштуватись до ритму 2023 буде важко, адже стихія Води провокуватиме мінливість. Успіх Чорний Кролик принесе ініціативним людям, тож просто плисти за течією — не найкращий варіант у прийдешньому році.  

Також рік під покровительством Чорного Кролика буде сприятливим для тих, хто проявить чесність, щирість і легкий характер.

Коли почнеться рік Чорного Водяного Кролика або Кота у 2023 році 

За східним календарем Новий рік настане 22 січня 2023 року. До слова, для китайців настане не 2023 рік, а 4721. Дата початку року за східним календарем щороку змінюється, адже пов'язана з місячним циклом. Наприклад, рік Тигра, який зараз триває, розпочався 1 лютого 2022 року. 

Чорний Водяний Кролик 2023: яким обіцяє бути рік

Рік Чорного Водяного Кролика або Кота обіцяє бути більш спокійним, ніж драматичний та різкий рік Тигра. Тварини, що уособлюють 2023 рік мають тихий (в порівнянні з тигром) норов та допоможуть заспокоїтись, відпочити та з новими силами іти до реалізації звершень. Втім, розслаблятись не варто — безініціативність буде жорстко каратись. Тож, пам'ятайте, що Кролик та Кіт люблять тих, хто знає, чого хоче і не сидить склавши руки.  

Характеристика людей, народжених у рік Кролика або Кота

Ті, хто народився у рік Кролика зазвичай сентиментальні та консервативні люди. Завоювати їхню прихильність можна показавши свою прихильність до традицій, законослухняності і настороженому відношенні до ризикованих проектів.

Також люди народжені у рік Кролика завжди переймаються думкою оточуючих про себе. Найкраща професія для людей народжених у рік Кролика — дипломати. Вонги легко знаходять спільну мову з оточуючими та вміють вирішувати складні проблеми за столом переговорів. 

Нагадаємо, Chas News розповідав про те, у якому одязі найкраще зустрічати новий 2023 рік та що повинно бути на святковому столі у рік Чорного Водяного Кролика.

Також ми розповідали якою буде комендантська година на Новий рік 2023.

Крім того, ми розповідали, коли у 2023 році святкуватимуть Водохреще.

Свято наближається: коли потрібно колядувати, щедрувати та посівати
Штормове попередження. Чи справді геомагнітні бурі впливають на здоров'я