Чи буде повний локдаун, знатимемо за тиждень — Офіс президента
УНІАН

11 листопада Кабмін скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Його перші результати можна буде помітити тільки за тиждень. Тоді в ОПУ й зрозуміють, чи потрібно у країні вводити жорсткі обмеження.

Про це заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко розповів в інтерв’ю в ефірі програми «Бацман».

«Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, й будемо ухвалювати рішення», — пояснив держслужбовець.

Тимошенко каже, що наразі влада намагається збити темпи зростання захворюваності на COVID-19. Таким чином чиновники хочуть стабілізувати ситуацію, а також збільшити кількість ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням.

Зараз ще немає чіткого показника граничної кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не буде справлятися, підкреслив заступник Андрія Єрмака.

У розрахунках має значення кількість тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях тощо. Тому важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях, підкреслив заступник очільника ОПУ.

В ОПУ обіцяють заздалегідь попередити про запровадження повного карантину, якщо це його доведеться ввести.

Передісторія

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Він діє з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Під час дії карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Раніше очільник МОЗ заявив, що міністерство вимагатиме запровадити повний локдаун при 30 тис. хворих на COVID на добу.

Chas News повідомляв, що жорсткий локдаун в Україні може розпочатися вже з 1 грудня. 

Напередодні очільник МОЗ заявив, що українців попередять про повний локдаун за 7-10 днів.

Зеленський вніс до ВР законопроєкти щодо підтримки бізнесу під час карантину