До російського вторгнення в Україну залишилося кілька днів — британський політик
Getty Images

Тобіас Еллвуд, голова комітету з оборони Палати громад від консерваторів, заявив, що вторгнення Росії на територію України «неминуче» і до нього залишились «лічені дні».

Він вважає, що наступний тиждень буде вирішальним, повідомляє Daily Mail.

Еллвуд каже, що «Путін сам загнав себе в глухий кут». Після того, як відкинули вимоги Кремля накласти вето на вступ до НАТО колишніх радянських республік у очільника Росії залишився лише один варіант.

«Ми мали змогу розмістити в Україні достатньо військової техніки та особового складу, щоб змусити президента Путіна двічі подумати перед вторгненням, але ми цього не зробили», — зазначив політик.

Поряд із військами, що вже розташували вздовж кордону, останніми днями в регіон перекинули більше російських літаків.

На супутникових фотографіях видно розташування імпровізованих військових шпиталів — це зазвичай вказує на те, що буде організовано наземний наступ.

Раніше Chas News повідомляв, що на Донбасі окупанти допустили виток хімікатів, що може стати приводом для вторгнення Росії. Напередодні про це писали у CNN.

За даними розвідувальних органів зараз біля кордону зосереджено близько 100 тис. військових. У РФ перекидають до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

У вже Microsoft оприлюднили перші деталі розслідування кібератаки в Україні.

Вони виявили шкідливе програмне забезпечення, що замасковане під програми-здирники, яке виводить з ладу пристрої, на яких його активують. Його виявили на сайтах держорганів, неурядових організацій та ІТ-організацій в Україні.

Мінцифри зазначили, що «станом на зараз можна сказати, що всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія». Експерти вважають, що хакери можуть готувати атаки на критично важливу інфраструктуру

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Кремлі заявили, що НАТО здійснює «вторгнення в Україну», тому РФ залишить війська на кордоні