Екскандидат у президенти Білорусі призначила представників з прав людини та економічних реформ

Колишній кандидат у президенти Білорусі та опозиціонерка Світлана Тіхановська почала формувати тіньовий уряд.

Про це повідомляє пресслужба Тіхановської в Telegram.

Тіхановська призначила відомого білоруського юриста і правозахисника Гаррі Погоняйла своїм представником з прав людини. Раніше чоловік був адвокатом у багатьох справах про права людини в Білорусі, включаючи справи Павла Шеремета і Дмитра Завадського.

Представником з економічних реформ Тіхановська призначила економіста, віце-президента аналітичного центру CASE-Belarus Алеся Альохновича.

«Режим Олександра Лукашенка не тільки нелегітимний, він більше не справляється зі своїми завданнями. Ми не можемо діяти і спостерігати, як країна все більше занурюється у кризу. Тому, щоб забезпечити проведення нових виборів, я продовжую свою роботу з об'єднання всіх демократичних сил білоруського суспільства», — наголосила опозиціонерка.

Звернення проти Лукашенка

37 тис. 362 білоруси зі 102 країн світу подали звернення проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в міжнародний кримінальний суд в Гаазі, передає білоруська громадянська ініціатива Хартія 97.  

«Ми, білоруси, заявляємо, що Лукашенко і його режим винні в злочинах проти людства, оскільки він особисто санкціонував звірства, які мали місце на вулицях Білорусі, в тюрмах і слідчих ізоляторах після дня виборів. Ми хочемо підкреслити важливість порушення судової справи проти Лукашенка».

Звернення ініціювали Білоруський Канадський Альянс та Ініціатива Білорусів Торонто «Васильки» / Хартія 97

Білоруси закликали Міжнародний Кримінальний Суд і прокурора Фату Бенсуда порушити кримінальну справу проти Лукашенка «за злочини проти людства».

Нагадуємо, 23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Минулого тижня країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів. 

Раніше ми писали, що Україна офіційно не визнала Лукашенка президентом Білорусі. У відповідь Уряд Білорусі назвав Україну «несамостійною» у прийнятті рішень. 

Також Chas News повідомляв, що жіночий марш протесту в Мінську закінчився масовими арештами. 

Читайте також: Білоруські хакери оголосили війну Олександрові Лукашенку.