Кулеба заявив, що Росія може помститися за блокування каналів з «пулу Медведчука»
Pixabay

Росія може помститися Україні за блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що державі слід підготуватися до можливого удару з боку РФ.

Про це очільник відомства розповів в інтервю українській службі «Радіо  Свобода».

«Ми маємо бути готові до цього. Де прилетить, коли, як — цього я зараз не знаю. Але ми працюємо над тим, щоб всі органи державної влади та суспільство були готові відбити удар, який буде завдано Росією», — зазначив чиновник.  

Держслужбовець вважає, що санкції проти телеканалів з «пулу Медведчука» у Москві не забудь. На його думку, від Кремля вже незабаром «відповідь прилетить». Міністр підкреслив, Україна має підійти до цього питання як зріла держава.

Найгірше, що могла зробити Росія, вона вже зробила, каже Кулеба. Голова МЗС нагадав, як РФ незаконно окупувала частину українських територій.

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком. 

Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

Зеленський хотів працевлаштувати співробітників каналів з «пулу Медведчука», які втратять роботу через санкції