На «базі тітушок» ОПЗЖ поліцейські знайшли гранати та зброю
Пресслужба Нацполіції

10 лютого «Нацкорпус» заблокував групу представників руху «Патриоты за Жизнь». Активісти нібито планували виходити на акції протесту, щоб підтримати заблоковані телеканали «112 Україна», NewsOne та ZIK.

На «базі тітушок» ОПЗЖ, яка знаходиться у приміщенні на Тверському тупику в Києві, поліцейські вилучили кілька одиниць зброї та гранати. Знайдені предмети правоохоронці віддали на експертизу.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції, посилаючись на слова начальника поліції Києва Андрія Крищенка.

«У результаті обшуку в приміщенні правоохоронці вилучили декілька одиниць зброї та гранати, які направлено на дослідження. Буде встановлюватися їх походження та мета зберігання. Окрім того, до територіального управління поліції запрошено понад сто осіб, із якими проводять процесуальні дії», — наголосив він.

Знайдені предмети правоохоронці віддали на експертизу / Пресслужба Нацполіції

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком. 

Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

Поліція почала затримувати «тітушок» від ОПЗЖ, базу яких знайшов «Нацкорпус» (відео)