Нагірний Карабах. У МЗС Росії відповіли на прохання Вірменії про допомогу
Getty Images

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що РФ надасть Єревану «всю необхідну допомогу», якщо зіткнення почнуться безпосередньо у Вірменії.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Росії.

«Відповідно до договору Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії», — йдеться у повідомленні.

Водночас РФ закликала сторони нагірно-карабахського конфлікту негайно припинити вогонь та «повернутися до субстантивних переговорів з метою досягнення мирного врегулювання» на основі досягнутого у Москві перемиря 10 жовтня.

Передісторія

27 вересня Міноборони Азербайджану заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту. Зі свого боку, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республіку з боку Азербайджану.

9 жовтня за посередництва РФ Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі. Договір набув чинності о 12:00 10 жовтня за місцевим часом. Проте після цього обидві сторони звинуватили одна одну у нових атаках, порушуючи тижневе перемир'я.

Вірменія і Азербайджан домовилися про гуманітарне перемир’я в районі Нагірного Карабаху з 00:00 18 жовтня.

Chas News повідомляв, що очільники МЗС Вірменії та Азербайджану обговорили Нагірний Карабах з держсекретарем США. 

Раніше ми писали, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у листі попросив президента Росії Володимира Путіна допомогти «забезпечити безпеку» у країні.

МАУ скасовує рейси до Єревана через загострення конфлікту в Нагірному Карабасі