Поліція почала затримувати «тітушок» ОПЗЖ, базу яких знайшов «Нацкорпус» (відео)
suspilne.media

У центрі Києва поліція почала затримувати активістів, які нібито планували виходити на акції протесту, щоб підтримати заблоковані телеканали «112 Україна», NewsOne та ZIK

Про це повідомив лідер «Національного корпусу» Андрій Білецький у Telegram.

«Ми попереджали: «Русскій мір» тут не буде! Тітушки ОПЗЖ — в автозаках», — написав він.

На вулиці Тверський тупик у Києві правоохоронці почали затримання «тітушок» ОПЗЖ, базу яких знайшов та заблокував Нацкорпус. Молодиків саджають до автозаків. На місці працюють кількасот правоохоронців.

«На місце події негайно направлено додаткові наряди правоохоронців, спецпризначенців та слідчо-оперативну групу територіального управління поліції. Поліцейські встановлюють мету зібрання чоловіків та проводять з ними превентивні профілактичні бесіди з метою запобігання вчинення будь-яких правопорушень», — зазначила пресслужба Нацполіції.

Білецький наголосив, що у столиці є й інші подібні осередки проросійських активістів.

Представник «Нацкорпусу» Максим Жорін розповів в коментарі «Суспільному», що організація отримала інформацію про заплановані провокації кілька днів тому.

«Ми впізнали людей, яких раніше бачили на проплачених акціях, і знаємо про те, що зараз їх сюди звезли для того, щоб організовувати провокації в місті, для того, щоб дестабілізувати ситуацію», — говорить він.

ZIK, NewsOne і «112 Україна» об'єднаються в новий телеканал

За його словами, членів «Нацкорпусу» обстріляли з вогнепальної зброї «тітушки» від ОПЗЖ.

«Коли ми тільки підійшли до воріт, то з тієї сторони одразу почали стріляти з вогнепальної зброї. Там гільзи досі лежать, їх поліція ще не позбирала. Вони через ворота стріляли, з-за забору», — каже Жорін.  

Активіст каже, що молодики хотіли вже сховати зброю. Однак Нацкорпус «заблокував їх всередині», а вже трохи пізніше приїхали співробітники поліції.  

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група. Затриманих правоохоронці відправляють до найближчого відділку поліції.

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком. 

Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

Гібридна реакція. Якою буде відповідь Путіна на санкції проти «телеканалів Медведчука»