«Прихвостні, які вливають брехню». Дубінський хоче особистої зустрічі із Зеленським після вимоги вийти з фракції
УНІАН

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський, якого президент закликав вийти з фракції, попросив про особисту зустріч з Володимиром Зеленським.

Зробив він це у відеозверненні на YouTube.

Я прошу вас про особисту зустріч – без посередників, які вливають вам у вуха брехню, і аферистів, які працюють на свої кишені, а не на інтереси України, — щоб донести свої аргументи, і ще раз довести, що готовий боротися за вас. Жодного виходу з фракції партії, куди мене делегував народ, не буде

Дубінський розповів, що говорив з президентом на засіданні фракції 25 січня під час святкового фуршету з нагоди дня народження Зеленського. Але нардеп нібито «не хотів затьмарювати» настрій президента своїми відповідями на неприємні репліки Зеленського.

За словами нардепа, Зеленський є жертвою аферистів, які «звели наклеп на нього» й використовують свій вплив для того, щоб «обкрадати країну і вирішувати свої інтереси».

При цьому нардеп заявив, що сам він «продовжує і продовжуватиме системно боротися за те, щоб зберігався рейтинг» і президента, і «Слуги народу». При цьому Дубинський назвав своїх соратників по партії, які балотувалися в Києві, «прихвостнями» («прихлебателями») Зеленського.

Дубінський наголосив, що «жодної добровільної заяви» про його вихід з фракції партії «Слуга народу» не буде.

А якщо таке рішення прийме фракція, то, за його словами, воно приведе до розвалу фракції, бо «проблема «Слуги народу» не Дубінський, а проблема в тому, що рішення, які приймаються цією фракцією, не відповідають вимогам виборців».

НБУ застерігає банки від співпраці з Дубінським

Національний банк України повідомив банки про санкції, введенні США, проти народного депутата Дубінського і попередив про ризики при співпраці з підсанкційними особами.

Про це повідомляє LIGA.net, яка цитує лист НБУ.

У зв'язку з цим звертаємо увагу на ризики, пов'язані із здійсненням фінансових операцій з особами, включеними в OFAC SDN List, і вважаємо за потрібне запропонувати фінансовим установам вжити належних заходів обережності з метою управління такими ризиками

Національний банк України

Національний банк України

Напередодні США запровадили санкції проти нардепа від «Слуги народу» Дубінського та соратників Деркача. Ми писали, як Єрмак відреагував на них. 

У списку санкцій — семеро громадян України: депутат від «Слуги народу» Олександр Дубинський, експрокурор Костянтин Кулик, колишній депутат Олександр Онищенко, бізнесмени Антон Симоненко, Андрій Теліженко, Петро Журавель.

Крім того, США наклали санкції на ТОВ «Ера Медіа», ІА «Онлі Ньюз», ТОВ «Скептик» і сайт NABULeaks, пов'язані з депутатом Андрієм Деркачем (включений до списку санкцій у вересні 2020 року).

Передісторія

Дубінський повідомив, що Монобанк запропонував йому закрити свій рахунок.

Дубінський заявив, що позиватиметься до Центру протидії корупції через «листи до Міністерства фінансів США з проханням накласти санкції проти нього».

Chas News повідомляв, що Офіс генпрокурора відкрив справи проти Дубінського. 

Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції «Слуги народу» запропонував Дубінському добровільно вийти з неї. Чиновник відмовився. Він наголосив, що очільника України ввели в оману «шабунята і соросята».

Мама має полюбити санкції. Як Дубінський став персоною нон грата в США