Тупицький не прийшов до Печерського райсуду Києва на обрання запобіжного заходу
УНІАН

Печерський районний суд Києва переніс на 7 квітня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу судді Олександру Тупицькому через його неявку. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Офіс Генерального прокурора наполягає на застосуванні до Тупицького запобіжного заходу у вигляді застави у понад 45 тис. грн.

Передісторія

У суботу, 27 березня, президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким скасував укази ще часів Януковича про призначення суддями Конституційного Суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Раніше Президент відсторонив Тупицького від посади судді КСУ.

Перед цим в ОГП вказували, що офіс повідомив про підозруголові СКУ Тупицькому у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка. Офіс тоді надіслав клопотання Зеленському щодо відсторонення Тупицького з посади голови КСУ.

А ще наприкінці жовтня ДБР розпочало провадження щодо голови КСУ Тупицького.

Це сталося на тлі того, як 27 жовтня КСУ визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації.

Тупицький і Касмінін втратили статус суддів КСУ