У Мінкультури заявили, що санкції США проти Медведчука можуть прискорити блокування каналів Козака в YouTube
УНІАН

Американські санкції проти нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука можуть прискорити процес блокування на YouTube каналів його соратника Тараса Козака. Мінкультури вже подало заявку до сервісу.

Про це заявив міністр культури та інфорполітики Олександр Ткаченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, відомство вже направило два запити щодо блокування акаунтів телеканалів «Newsone», «ZiK» і «112 Україна» на відеоплатформі.

«Мінкульт звертався з цього приводу двічі. Сподіваємося на відповідь. Медведчук внесений в американські санкції і очевидно, що він людина, пов'язана з Козаком безпосередньо. І це може прискорити прийняття рішення YouTube», — зазначив Ткаченко.

Передісторія 

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne.

Мовлення цих телеканалів припинили в цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч на 3 лютого. Водночас ці телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.

4 лютого дві людини у Верховному суді оскаржили указ президента про блокування телеканалів NewsOne, «112 Україна» і ZIK.

Як ми писали раніше, Зеленський хотів працевлаштувати співробітників каналів з «пулу Медведчука», які втратять роботу через санкції.

Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

Напередодні Порошенко купив телеканал «Прямий», щоб Зеленський його «не закрив».

YouTube заблокував трансляцію «телеканалу Медведчука»