У Раді хочуть скасувати акредитацію телеканалам Медведчука
УНІАН

У Верховній Раді хочуть скасувати акредитації для телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK. Відповідний проєкт постанови планують ініціювати через антиукраїнську діяльність підсанкційних телеканалів

Про це нардепка від «Європейської солідарності» Ірина Фріз розповіла у Facebook.

 «З метою захисту національних інтересів, суверенітету і територіальної цілісності України ми ініціюємо Проект постанови ВРУ про призупинення акредитації журналістів та технічних працівників засобів масової інформації при органах державної влади України щодо яких застосовано санкції Указом Президента України №43/2021», — написала вона.

Чиновниця вважає, щ ці канали ведуть антиукраїнську діяльність та є «рупорами Кремля».

«Бажання проводити телемости з головним пропагандиським рупором «Россия 1», російські наративи під час ефірів, паплюження образу українських військових та і відверто антиукраїнська риторика вкотре підкреслює, на кого працюють ЗМІ, проти яких введено нещодавно санкції», — підсумувала держслужбовиця.

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком. 

Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

Дружину Медведчука Оксану Марченко внесли до списку «Миротворця»