У РНБО назвали проросійські телеканали засобами масового знищення
iStock

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що проросійські телеканали в Україні виконують функції «засобів масового знищення». На його думку, вони поширюють наративи країни-агресора.

Про це Данілов розповів в інтерв’ю агенції «Укрінформ».

«Треба розуміти, що діяльність деяких телеканалів не має жодного стосунку до свободи слова. У них інші замовлення, вони працюють не як засоби масової інформації, а як засоби масового знищення, які озвучують наративи країни-агресора й поширюють інформацію, яку отримують з Російської Федерації», — наголосив він.

Секретар РНБО запевнив, що Україна захищатиметься від будь-яких спроб впливати на державу ззовні. Данілов наголосив, що до нинішнього загострення ситуації на сході України має пряме відношення Росія.

Влада готова до опротестування в судах рішення про припинення роботи телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, додав Данілов.

Передісторія 

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne.

Мовлення цих телеканалів припинили в цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч на 3 лютого. Водночас ці телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.

4 лютого дві людини у Верховному суді оскаржили указ президента про блокування телеканалів NewsOne, «112 Україна» і ZIK.

Як ми писали раніше, Зеленський хотів працевлаштувати співробітників каналів з «пулу Медведчука», які втратять роботу через санкції.

Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

Напередодні Порошенко купив телеканал «Прямий», щоб Зеленський його «не закрив».

Захист честі та гідності. Віталій Кличко виграв суд у телеканалу «1+1»