У Верховній Раді створили нове міжфракційне депутатське об'єднання «Кримська платформа»
Getty Images

Глава Верховної Ради України Дмитро Разумков оголосив про створення міжфракційного депутатського об'єднання «Кримська платформа». Він сказав  про це на засіданні парламенту в четвер, передає Укрінформ.

«Відповідно до статті 60 регламенту Верховної Ради повідомляю про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційного депутатського об’єднання «Кримська платформа», — оголосив керівник парламенту.

Він перерахував співголовів цього об'єднання: народних депутатів України Рустема Умерова, Мустафу Джемілєва, Ахтема Чийгоза, Єлизавету Ясько і Вадима Галічука.

Президент Володимир Зеленський 23 вересня представив в ООН концепцію «Кримської платформи» та запропонував міжнародним партнерам долучитися до цієї ініціативи, щоб об'єднати зусилля для деокупації Криму. Під час саміту Україна-ЄС 6 жовтня Євросоюз принципово підтвердив готовність до такої ініціативи. Зараз Україна проводить погодження цього питання на рівні національних урядів країн ЄС.

Проведення саміту Кримської платформи заплановане на травень 2021 року в Києві.

Chas News повідомляв, що Великобританія підтримала створення Кримської платформи.

Раніше ми писали, що питання Криму заважатиме вступу України до НАТО. Такої думки дійшов очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс. 

Chas News повідомляв, що Укрїна не веде переговорів з РФ щодо постачання води до Криму на жодному рівні.

Керівники НАТО обурилися діями Росії щодо України, порушеннями міжнародного права та цілісності країн