В Омську раптово помер лікар, який керував лікуванням Навального одразу після отруєння
Getty Images

В російському Омську раптово помер Сергій Максимишин  заступник головного лікаря з анестезіології та реанімації лікарні швидкої допомоги, куди у серпні 2020 року після отруєння доставили Олексія Навального.

Саме Максимишин керував спасінням Навального у російській лікарні. Тоді головний врач медзакладу заявляв, що отруйних речовин в організмі опозиціонера не знайшли. За кілька днів Навального доправили на лікування до Німеччини, де підтвердили отруєння «Новачком».

Лікарю Максимишину було всього 55 років. Місцеві ЗМІ повідомляють, що йому стало зле на роботі. Його госпіталізували в тій самій лікарні, помістили в реанімацію, але не врятували.

Сергій Максимишин

У обласному МОЗ вважають його смерть природною.

«Ніяких прихованих сенсів немає. Людина хворіла, переживала за своїх родичів. Він поховав обох батьків у цьому році», — повідомила речниця МОЗ Омської області Галина Назарова. 

Леонід Волков, соратник Навального, в коментарі CNN зазначив: «Сергій Максимишин очолював відділення, в якому лікували Олексія Навального, керував лікуванням. Він знав більше за когось про стан Олексія, тому я не можу виключати «брудної гри».

Водночас Волков додав, що «система охорони здоров'я в Росії залишає бажати кращого», тому лікарі в такому віці можуть помирати раптово. Тому він сумнівається, що смерть Максимишина розслідуватимуть.

Сhas News докладно розповідав, як Олексія Навального одразу після повернення до Росії затримали, а за згодом осудили на реальний термін у в'язниці. Перед цим опозиціонер викрив своїх отруйників та оприлюднив резонансне розслідування про «палац Путіна».

Промова Навального на суді щодо заміни йому умовного строку на реальний (аудіо)