Воїни ЗСУ

Сто чотирнадцятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

19:02 Оперативна інформація Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках без змін. Проводяться заходи бойової підготовки з особовим складом інженерних підрозділів збройних сил республіки білорусь.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру поблизу Мезенівки та Глухова Сумської області. Крім того, авіація противника завдала авіаударів по двох населених пунктах Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог здійснює дистанційне мінування місцевості. Проводив повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Харківському напрямку противник намагається не допустити виходу підрозділів Сил оборони до державного кордону України та в тил російського угруповання військ, яке діє на Слов’янському напрямку.

З метою виявлення слабких місць в обороні наших військ в районах Дементіївки, Рубіжного та П’ятихаток ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи. Українські воїни їх виявили і завдали втрат. Противник відійшов. Неподалік Кочубіївки окупанти намагалися вести розвідку боєм. Наші захисники не дали їм жодного шансу на успіх і ворог з втратами відступив.

Російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Циркуни, Верхній Салтів, Піщане, Руська Лозова та Криничне.

На Слов’янському напрямку основні зусилля противник зосереджує на продовженні наступу у напрямку міста Слов’янськ, бої тривають. Поблизу Краснопілля намагався вести розвідку боєм, успіху не мав, відступив.

Ворог здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне, Пашкове, Грушуваха, Курулька, Велика Комишуваха.

Підрозділи Сил оборони України змусили противника залишити населений пункт Дмитрівка Ізюмського району Харківської області.

На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів. Обстрілював позиції наших підрозділів із артилерії.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують вогневий вплив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Окрім того, завдали авіаударів по позиціях наших підрозділів неподалік Сиротиного та Борівського.

Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над містом Сєверодонецьк.

В районах Сиротиного та Метьолкіного наші воїни успішно відбили штурм. Противник з втратами відійшов на раніше займані позиції.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Покровське, Зайцеве та Степне.

Поблизу Гірського українські захисники вибірковим вогнем припинили спробу ворожої розвідки боєм. Також противник знову безуспішно вів штурмові дії в районах населених пунктів Берестове та Кодема. Зазнав втрат і відійшов.

Після перегрупування, за підтримки артилерії, окупанти здійснили спробу штурмових дій неподалік Ниркового. Українські воїни вогнем змусили їх відмовитись від цієї ідеї. Зараз ворог підраховує свої втрати.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новоселівка, Красногорівка, Зелене Поле та Кам’янське. Завдав авіаударів по Нью-Йорку, Авдіївці та Побєді.

На Південнобузькому напрямку противник, з метою виявлення змін в положенні наших військ та корегування вогню артилерії, вів повітряну розвідку БпЛА.

З метою стримування наших підрозділів здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії і мінометів в районах населених пунктів Тополине, Князівка, Лупареве, Посад-Покровське та Новогригорівка.

18:53 Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва запропонував Володимиру Зеленському масштабну програму підготовки українських військових. Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

17:38 Борис Джонсон у Києві.

17:34 Про що говорив путін на економічному форумі в Петербурзі читайте за посиланням.

16:35 Олександр Лукашенко заявив, що білоруська армія не буде брати участь у війні проти України і одночасно висловив погрози на адресу нашої країни. Прочитати його цитати можна за посиланням

15:47 Після війни швидкісний інтернет Starlink можливо запрацює в поїздах «Укрзалізниці». Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

14:35 

14:01 Україна запроваджує візовий режим для громадян рф.

13:33 Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство в ЄС. Про це повідомила на брифінгу голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

13:30 Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс Євробачення у 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там.

13:07 Поліція Київщини виявила біля селища Ворзель арсенал зброї та боєприпасів, який залишили по собі російські війська. Деталі за посиланням.

12:30 За час повномасштабного вторгнення ворог пошкодив 618 об'єктів медичної інфраструктури та ще 118 зруйнував вщент. Повністю відновили вже 32 об'єкти медичної інфраструктури. Ще 188 медичних закладів відновлені частково. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський.

12:00 Франція більше не отримує російський газ по трубопроводах. Про це повідомляє Reuters із посиланням на французьку газотранспортну компанію GRTGaz.

11:55 Евакуація з сєвєродонецького «Азоту» неможлива. Фізично вибратися з території заводу зараз неможливо і просто небезпечно через постійні обстріли та бої. 
В укритті знаходиться 568 людей, зокрема 38 дітей.  Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

11:40 Уряд Данії готовий підтримати надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, якщо Європейська комісія надасть позитивну рекомендацію. Про це заявив міністр закордонних справ Єппе Кофод.

10:40 Росыйський літак Су-25 зазнав аварії в Білгородській області, льотчика евакуйовано на аеродром базування, повідомляє Західний військовий округ рф. Причиною падіння літака Су-25 ВКС РФ стала технічна несправність.

10:05 ЗСУ вразили російський буксир, який віз людей та зброю на Зміїний. Як стало відомо, серед вантажів буксиру був сучасний комплекс ППО «Тор». Його знищення послабить здатність росіян контролювати акваторію Чорного моря.

10:00 Уночі 17 червня росіяни обстріляли селище Золочів на Харківщині касетними боєприпасами, у результаті чого пошкоджені 7 будинків та поранена жінка. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

09:45 Міграційні заявки дають привід припускати, що 15 тис. російських мільйонерів намагаються залишити країну. Мотиви, найімовірніше, включають як особисте неприйняття вторгнення, так і намір уникнути фінансових наслідків санкцій, накладених на Росію. Якщо цей результат продовжиться, він, ймовірно, посилить довгострокові збитки, завдані війною економіці Росії. Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

09:40 ВМСУ вразили ворожий буксир поблизу Зміїного. Про це розповіли в Одеській ОВА.

08:30 Сьогодні вранці росіяни вдарили ракетами по багатоповерхових будинках Миколаєва. В результаті один загиблий та шість поранених. На місці вже тривають рятувальні роботи. Серед поранених є діти. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

08:00 Тривають бої за повний контроль над містом Сєвєродонецьк , ворог обстрілює українські війська зі ствольної та реактивної артилерії, завдав авіаудару по населеному пункту Устинівка. стягує додаткові підрозділи реактивної артилерії. Про це йде у зведенні ЗСУ.

07:45 Російська «дочка» Google подала до арбітражного суду Москви заяву про банкрутство.

07:30 Санкції проти Росії, яка напала на Україну, діятимуть доти, доки Москва не досягне «справедливої угоди» з Києвом. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц німецькому телеканалу ZDF.

07:00 Глава МЗС рф сергій лавров заявив: «ми не вторгалися в Україну. Ми оголосили спеціальну військову операцію, коли у нас уже не залишилося жодного способу пояснити Заходу, що він вчиняє злочин, втягуючи Україну в НАТО».