5 питань від Зеленського. Як виглядатимуть та працюватимуть інтерв'юери (фото)
УНІАН

25 жовтня волонтери опитають громадян після того, як ті вже проголосували. Інтерв’юери поставлять пять запитань від президента України Володимира Зеленського, які він раніше озвучив.

Про це розповідає інсайдер «Української правди».

Інтерв'юери мають працювати поза виборчою дільницею та ні за кого не агітувати. Вони будуть одягнені у спеціальні білі жилети з написом «5 питань від президента».

Урна для голосування зроблена з картону та опломбована паперовою стрічкою. На ній також буде наклейка з написом про «опитуванні Зеленського», як і на жилетах волонтерів.

Біля дільниць у Києві, переважно, працюватимуть по дві людини, іноді — по одній.

Волонтери працюватимуть працюватимуть з 8:00 години до 20:00. Вони зможуть чотири рази  відійти на перерву на 15 хвилин. Після закінчення голосування  урни відвезуть у місце підрахунку голосів.

Невикористані бланки знищать. На використаних же підрахують голоси і складуть за результатами підрахунків протоколи.

Інтерв'юери мають працювати поза виборчою дільницею та ні за кого не агітувати / «Українська правда».

Інтерв'юери також мають бути в масках і рукавичках. Організатори нададуть їх їм завчасно.  

Спеціальних наметів чи інших конструкції встановлювати не планується. У разі непогоди інтерв'юери мають зайти під навіс або в приміщення. Проте зайти на територію дільниці їм заборонено.

Інтерв’юерів через Telegram координуватимуть відповідні люди у районі, розповідає джерело УП. Організатори підготували для відео- та текстові інструкції.

Довідка

Нагадуємо, у першому запитанні в українців поцікавляться, чи підтримують вони ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах. У другому — про їхнє ставлення до створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей.

У третьому питанні українців спитають, чи підтримують вони скорочення кількості народних депутатів до 300. У четвертому — про легалізацію канабісу в медичних цілях, у п’ятому — про право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Раніше ми писали, що опитування Зеленського профінансує партія «Слуга народу». Хоча раніше у партії заявляли, що «всенародне опитування» профінансують меценати.

Chas News повідомляв, що активісти підрахували орієнтовну вартість опитування президента України.

Будапештський меморандум. У Зеленського пояснили п’яте питання з «всеукраїнського опитування»