Макрон закликав Путіна допомогти побороти тероризм та нелегальну імміграцію (фото)
Getty Images

20 жовтня президент Франції Еммануель Макрон поговорив по відеозв'язку з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови Макрон попросив Путіна допомогти в боротьбі з тероризмом та нелегальною імміграцією.

Про це пише Le Figaro.

«Еммануель Макрон побажав зміцнення франко-російської співпраці в боротьбі з тероризмом і нелегальною імміграцією», — повідомили в резиденції Макрона.

Під час розмови президент Росії Володимир Путін вислов співчуття з приводу нещодавнього теракту / Sputnik Photo Agency

У пресслужбі Єлисейського палацу зазначили, що Путін висловив співчуття з приводу теракту. 16 жовтня росіянин чеченського походження Абдулах Анзоров обезголовив учителя історії. Свій вчинок хлопець пояснив тим, що на уроках вчитель показував карикатури на пророка Мухаммеда.

«У цьому контексті сторони підтвердили взаємну зацікавленість в активізації спільних зусиль по боротьбі з тероризмом і розповсюдженням екстремістської ідеології », — наголосили у пресслужбі Путіна.

Передісторія

16 жовтня 18-річний росіянин чеченського походження обезголовив 47-річного викладача історії Самюеля Паті. Поліція знайшла тіло вчителя на території закладу, де він викладав. Поруч знаходився Абдулах Анзоров, який намагався втекти і погрожував поліцейським пістолетом, вигуючи «Аллаху Акбар!». Підозрюваного застрелили. У нього знайшли великий ніж, який, ймовірно, був знаряддям вбивства.

Самуель Паті викладав в коледжі історію і географію. У рамках дискусії на тему свободи вираження поглядів Паті показав вихованцям дві карикатури на пророка Мухаммеда. Раніше їх опубліковало видання Charlie Hebdo.

Раніше ми писали, що у Парижі біля колишнього офісу сатиричного видання Charlie Hebdo поранили чотирьох людей.

Chas News повідомляв, що Держдеп США попереджає країни Європи про небезпеку терактів. 

Шквал феєрверків. У передмісті Парижа 40 осіб штурмували поліцейський відділок (відео)