Twitter заблокував чотири акаунти за репости повідомлень з нового сайту Трампа

Twitter заблокував обліковий запис, який публікував повідомлення з нової платформи колишнього президента США Дональда Трампа, повідомляє ВВС.

Власник акаунту стверджував, що твіт він зробив «від імені» Трампа.

Представник соцмережі заявив, що обліковий запис @DJTDesk ухилився від заборони, поділившись контентом, «пов'язаним із заблокованим обліковим записом».

Однак ВВС виявило, що аналогічні облікові записи досі активні у соцмережі.

Аккаунт DJTDesk створили 6 травня. У ньому невідомі публікували заяви Трампа, розміщені на його сайті donaldjtrump.com в розділі «Зі столу Дональда Дж. Трампа».

Адміністрація соцмережі заблокувала акаунт через кілька годин після реєстрації. У Twitter заявили, що вживатимуть заходів щодо облікових записів, «очевидний намір яких полягає в заміні або просуванні контенту, пов'язаного з заблокованим обліковим записом».

Радник Трампа Джейсон Міллер заявив, що заблокований аккаунт у соцмережі не пов'язаний жодним чином із колишнім президентом.

Пізніше Twitter заблокував ще три таких аккаунта — DJTrumpDesk, DeskofDJT and DeskOfTrump1, пише Reuters.

Передісторія

У січні прихильники Трампа, який на той момент був президентом США, взяли штурмом будівлю Конгресу під час затвердження підсумків президентських виборів. Піти до будівлі Конгресу їх закликав сам Трамп. В результаті штурму Конгресу загинули п'ятеро людей.

Конгрес США ініціював процес імпічменту Трампа, другий за його президентський термін. Але в підсумку Трампа виправдали.

Після штурму Конгресу Facebook, Instagram і Twitter (соцмережа, якій Трамп користувався найбільш активно) заблокували його акаунти.

У січні Трампу назавжди заборонили доступ до Twitter після того, як він висловив підтримку бунтівникам, які штурмували Капітолій США.

4 травня він запустив власну комунікаційну платформу під назвою «З робочого столу Дональда Дж. Трампа» — сайт donaldjtrump.com. Розділ «From the Desk of Donald J. Trump» призначений для публікації заяв Трампа і віддалено нагадує стрічку Twitter. Прихильники Трампа можуть ділитися його заявами в Twitter і Facebook, але не можуть коментувати.

Заблокований у соцмережах Дональд Трамп запустив власний сайт